تجزیه و تحلیل بنیادی

تجزیه و تحلیل بنیادی

تجزیه و تحلیل بنیادی نیز از دیگر خدمات این شرکت مشاوره‌ی سرمایه گذاری است. تحلیل بنیادی در واقع بررسی دقیق عوامل تاثیر گذار بر اقتصاد و ارزش یک شرکت است؛ یعنی با توجه به داده‌هایی که از شرکت منتشر می‌شود، در سود بودن یا در ضرر بودن شرکت مشخص می‌شود و این موضوع کمک شایانی به کاهش ریسک در بازار سرمایه می‌کند. در تجزیه و تحلیل بنیادی، اطلاعاتی که بر ارزش گذاری شرکت تاثیر گذارند اعم از موارد مالی و غیر آن هستند.تحلیل صنعت به منظور یافتن صنایعی با اینده ای روشن صورت میگیرد بنابراین سرمایه گذار قادر به انتخاب شرکت هایی با اینده ای بهتر در محدوده ان صنایع خواهد بود. تحلیل اساسی در سطح شرکت شامل تحلیل متغییرهای اصلی مالی برای تخمین ارزش ذاتی شرکت می باشد. این متغییرها شامل فروش،حاشیه سود ،اسهلاک(کاهش بها)، نرخ مالیات،منابع مالی، گردش دارایی ها و عوامل دیگراست.تحلیل های بعدی می تواند شامل موقعیت های رقابتی شرکت در ان صنعت،روابط کارگری،تغییرات تکنولوژی، مدیریت، رقابت خارجی و غیره باشد.

برخی از عواملی که خو شرکت به نوعی بر ان ها کنترل دلرد و هنگام خرید باید به ان ها توجه داشت در ادامه ذکر میشود.

نکات مهم خریداری سهام:


قابلیت نقد شوندگی: 

یک ورقه سهام به معنای امکان فروش سریع ان است. هرچقدر سهامی را بتوان سریع تر و با هزینه کمتری به فروش رساند قابلیت نقدشوندگی ان بیشتر است.

تعداد سهام در دست عموم:

قابلیت نقدشوندگی یک ورقه سهام تا حدودی به تعداد سهام در دست عموم بستگی دارد. هرچه تعداد سهامی که در دست مردم قرار دارد بیشتر باشد حجم و سرعت گردش معاملات افزایش یافته و بازار قیمت منصفانه و معقول تری برای ان پیدا می کند.

ترکیب سهامداران:

یکی از معیارهای مطلوبیت یک ورقه سهام ترکیب سهامداران است که در واقع هیأت مدیره ان را تعیین میکند ک همی تواند به نفع سهامداران جزء یا عمده باشد.

سودآوری: 

شاید مهم ترین عامل برتری یک سهام میزان سودآوری ان باشد. با توجه به اینکه تعداد سهام منتشر شده از سوی شرکت ها باهم متفاوت است میزان سوداوری یک سهام با نسبت سود هر سهام یاEPS سنجیده می شود.

ثبات نسبی سودآوری:

هرچه میزان انحراف سود اوری سال های گذشته و یا سود های احتمالی آینده نسبت به میانگین سود یا سود مورد انتظار بیشتر باشد ریسک سهام بالاتر و ارزش ان کم تر خواهد بود، برعکس هرچه روند سود دهی سال های گذشته و آتی از ثبات بیشتری برخوردار باشد ریسک کم تر و ارزش سهام بالاتر است.

تاثیر نسبت سود تقسیمی هرسهام: 

سود تقسیمی هر سهام از تقسیم سود نقدی هر سهام به سود هر سهام دیگر بدست می اید.

نسبتE/P به P/E:

سود هر سهام مبلغ سود به ازاء ارزش اسمی سهام را نشان می دهد. با توجه به اینکه ارزش اسمی سهام کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران ۱۰۰۰ ریالی بوده و ممکن است قیمت بازار انواع سهام متفاوت باشد برای مقایسه شرکت ها با یکدیگر رقم سود نسبت به قیمت بازار تحت عنوان نسبتE/P سنجیده میشود.خاطرنشان می شود که  سهام داران در خرید سهام می توانند از نسبت قیمت بر درآمد تحت عنوان نسبت P/Eنیز استفاده کنند. این نسبت یکی از ابزار های رایج جهت تحلیل وضعیت شرکت ها، صنعت و بازار است.

ارزش ویژه هر سهام: 

از نسبت حقوق صاحبان سهام به تعداد سهام منتشر شده به دست می آید و در مقایسه با ارزش اسمی هر سهام سنجیده میشود.

بافت تامین مالی شرکت:

بافت تامین مالی که شامل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام است که تاثیر بسزایی در عملکرد و سوداوری یک شرکت دارد. 

مهلت و تاریخ پرداخت سود سهام: 

طبق ماده ۴۰۲ قانون تجارت در صورتی که مجمع عمومی عادی سودی را تصویب کند شرکت باید ظرف مدت ۸ماه از تایخ تصویب ان را به سهامداران پرداخت نماید.

انتشار مستمر اطلاعات و اخبار نسبی:

در صورتی که شرکت ها در ارائه اطلاعات شفاف مالی و یا هرگونه اخبار در زمینه وضعیت شرکت به سهامداران نهایت تلاش را نماید سهامداران با داشتن اطلاعات کافی می توانند اقدام به خرید و فروش سهام نمایند.

عمر شرکت و میزان استهلاک ماشین آلات:

هرچه شرکت ها از ماشین آلات جدید با تکنولوژی پیشرفته تر استفاده کنند در امر تولید موفق تر هستند و شرکت هایی که عمر ماشین آلات انها به پایان رسیده ممکن است نتوانند به تعهدات خود عمل کنند و در نتیجه در سودآوری شرکت بی تاثیر نخواهد بود.

پنجاه شرکت فعالتر: 

بررسی تجربه بوسهای اوراق بهادار در کشورهای مختلف  نشان می دهد که شناسایی شرکت های ممتاز یا دارا موفقیت برتر اغلب برپایه معیار های قدرت نقدشوندگی سهام میزان تاثیرگزاری شرکت بر بازار و برتری نسبت های مالی انجام میشود.






مزایای تحلیل بنیادی:



ـ بزرگترین مزیت آن امنیت در مقابل امواج روانی بازار است.



ـ تحلیل های بنیادی مناسب برای سرمایه گذاری های بلند مدت و تمرکز بر روند های بلند مدت است.



ـ در نتیجه تحلیل بنیادی سهام مناسب برای بلند مدت شناسایی می شود.



ـ خطاهای تحلیل بنیادی دارای ضریب پایین تری نسبت به خطاهای تحلیل تکنیکال است.



معایب تحلیل بنیادی:



ـ مشخص نبودن زمان مناسب برای خرید یا فروش سهام و همچنین مدت زمان مورد انتظار برای رسیدن قیمت سهام به ارزش ذاتی خود. یعنی هیچ شاخصی وجود ندارد که با ان بتوانیم زمان حرکت سهام به سمت ارزش ذاتی را بسنجیم.



ـ زمانبر بودن و نیاز به مطالعه و تحقیق بسیار برای انجام تحلیل: انجام تحلیل برای صنعت، مدلسازی مالی و ارزشگذاری سهام کار ساده ای نیست. اینکار می تواند بسیار پیچیده باشد و میزان زیادی کار برای انجام درست ان لازم است.



ـ فرضیات و اطلاعات غلط: یک نقش حیاتی در پیشبینی مسائل اقتصادی ایفا میکنند.بنابراین مهم است که بدترین و بهترین سناریو در نظر گرفته شود. رکود اقتصادی غیرمنتظره، تغییرات سیاسی یا قانونگذاری می تواند مشکلاتی را در این تحلیل ایجاد نماید.



ـ اتکای زیاد این روش به اخبار و اطلاعات و عدم شفافیت اطلاعاتی در بین شرکت های ایران براورد ارزش ذاتی سهام را مشکل می سازد. گفته میشود در شرکت های ایران سه یا چهارنوع صورت مالی تهیه می شود:

یکی برای سازمان امور مالیاتی


یکی برای ارائه به بورس جهت انتشار در کدال


یکی برای مجامع و ارائه به سهامداران

یکی هم برای مدیران


پس بدین ترتیب روش های تحلیل در بورس ایران کارایی خود را از دست می دهند.



ـ در تحلیل بنیادی نیاز به بررسی متغییرها وجود دارد که این امری پرهزینه است.



ـ نتیجه بررسی متغییر ها در این تحلیل تنها برای یک مدت کوتاهی سودمند میباشد.



ـ توانایی مشخص نمودن حداقل و حداکثر قیمت  برای خرید و فروش را ندارد.

تحلیل بنیادی

 در مقابل

 تحلیل فنی :


اغلب روش تحلیل فنی ۸۰ درصد رفتار بازار را مبتنی بر حالات روانی افراد و ۲۰درصد را بر پایه منطق می داند. در حالی که تحلیل بنیادی اغلب بازار را ۲۰ درصد  روان شناختی و ۸۰ درصد منطقی در نظر میگیرد.



در هرصورت می توان بر سرموضوع منطقی یا روانشناختی بودن بازار بحث کرد  اما هیچ شکی در مورد قیمت فعلی یک سهام نمی توان داشت.



به هرحال منطقی یا روانشناختی بودن بازار نشان دهنده مجموع اطلاعات کلیه مشارکت کنندگان در بازار در مورد ان سهام می باشد.



این افراد تمامی اطلاعات منتشر شده در مورد سهام را درنظر گرفته اند و بر روی قیمت مشخصی در مورد خرید یا فروش ان به توافق رسیده اند. اینها نیروهای عرضه و تقاضا هستند.



روش فنی تلاش دارد با بررسی رفتار قیمت یک سهام تعیین کند کدامیک از نیروهای عرضه و تقاضا پیروز میدان خواهد بود؟

قیمت سهام در گذشته چقدر بوده است؟ و در اینده به کجا خواهد رفت؟



هرچند با استفاده از روش فنی می توان یرخی قوانین و قواعد کلی برای خرید و فروش سهام در نظر گرفت ولی این نکته زا نباید فراموش کرد که این روش بیش از انکه یک علم باشد، هنر است.از این رو مانند دیگر کارهای هنری در معرض توضیح قرار میگیرد.



در عین حال این روش به لحاظ نوع رویکرد انعطاف پذیر بوده و هریک از سرمایه گذاران باید طبق روش خاص خود از آن استفاده نمایند.



این روش ها نیازمند صرف وقت و تلاش بیهوده بسیار بوده اما فواید آن می تواند درخور توجه باشد.



تحلیل فنی می تواند برای کل بازار یا برای سهام یک شرکت خاص انجام گیرد.

برای یک سرمایه گذاری هوشمند در کنارتان هستیم

با مشاوران ما تماس بگیرید تا بهترین سرمایه گذاری را به شما پیشنهاد دهند.

آدرس: خراسان رضوی، مشهد، بلوار وکیل آباد، هفت تیر،  برج آرمیتاژ گلشن واحد 803

051-38338752

[email protected]

ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه 9 الی 16 پنجشنه 9 الی 14

شرکت کارن آسان نگر امین

درباره شرکت مشاور سرمایه گذاری کارن آسان نگر امین باید بدانید که این شرکت به طور تخصصی در بحث مشاوره در زمینه‌ی سرمایه گذاری و مشاوره در زمینه‌ی پذیرش و عرضه‌ی شرکت‌ها فعالیت دارد و با شماره 74634 در بازار سرمایه به ثبت رسیده است. این شرکت نو بنیان حاصل سال‌ها تجربه‌ای که از شرکت فرا قاره آسیا به دست آمده می‌باشد و در واقع ماحصل زحمات و آزمون و خطاهایی است که در آن شرکت رخداد؛ ...